Roger

‘Mijn collega’s zijn prettig gestoorde vakidioten’

Roger merkte het aan alles. Hij zat bij zijn vorige werkgever niet op zijn plek. Als bevlogen agile consultant miste hij de actie van bij klanten werken. Plots belde een oud-collega. ‘Of ik bij Identify eens kennis wilde komen maken. Eenmaal binnen voelde het echt als thuiskomen.’

Wie A zegt

Tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe functie was Roger ook in gesprek met twee andere bedrijven. Toch koos hij voor Identify. ‘De ambitie van Identify in zowel het vak als naar de medewerkers gaf daarbij de doorslag. Bovendien kreeg ik gelijk de indruk dat als ze A zeggen, ze in ieder geval ook A proberen. En als A niet lukt, ze ook goed verantwoorden waarom ze voor B zijn gegaan. Tot op de dag van vandaag heb ik gelijk gehad en ben ik nog steeds blij met mijn overstap naar Identify.’

Een gokje wagen

Voor iemand die het miste om bij klanten te werken, kreeg Roger direct een unieke opdracht. ‘Voor de Nederlandse Loterij, de organisatie achter de Staatsloterij en EuroJackpot, mocht ik als business analist meewerken aan het vervangen van hun loterijsysteem. Ik richtte mij onder andere op het aanmeldproces van nieuwe abonnees. Dat moest sneller, slimmer en een kortere time to market krijgen. Uiteindelijk heb ik hiervoor user stories vastgelegd in Jira. Mijn werk daar is nu klaar, maar de ontwikkelaars zijn nog aan het bouwen. Regelmatig krijg ik een berichtje van ze hoe het met het project gaat. Dan zie ik dat ze nog steeds mijn documentatie gebruiken. Zoiets maakt je dan toch een beetje trots op je eigen werk.’

Bij Identify draait het vooral om de verrijking van jou als professional. Daar haal je samen met deze club van prettig gestoorde vakidioten de échte voldoening uit.

Kleine moeite, groot effect

Naast de grote, interessante opdrachten, ervaart Roger dat hij ook de kleine dingen van Identify waardeert. ‘Ik was bijvoorbeeld gewend om zelf het parkeren te regelen en de kosten hiervan te betalen wanneer ik bij een klant aan de slag ben. Toen ik mij dit een keer bij Identify liet ontvallen, grepen ze in en regelden ze snel een parkeerpas. Zo merk je dat er met je wordt meegedacht over hoe jij je werk zo prettig mogelijk kunt doen. En ook al krijgen we daarnaast een leaseauto en een laptop, bij Identify draait het vooral om de verrijking van jou als professional. Daar haal je samen met deze club van prettig gestoorde vakidioten de échte voldoening uit.’

Samen groeien

Roger analyseert en adviseert niet alleen externe bedrijven. Ook intern voert hij de nodige verbeterslagen door. ‘Onlangs heb ik voor Identify een SWOT-analyse uitgevoerd. Hiervoor interviewde ik alle collega’s om erachter te komen wat zij goed en minder goed aan het bedrijf vinden. Zo bleek gelukkig dat alle collega’s het fijn vinden om voor Identify te werken. Verbeterpunten zijn natuurlijk ook gedeeld ten aanzien van de interne processen en hier zijn de partners vervolgens serieus mee aan de slag gegaan. We zien hier al de eerste verbeteringen van. Dat is ook wel iets wat Identify typeert, vind ik. We werken bij Identify niet om te werken, maar om er juist meer van te maken.’

Werken als Business analist bij Identify

Roger Wouterse vertelt over zijn rol als Business Analist bij Identify: “Ik breng groepen mensen samen. Dat vind ik gaaf”.