Richard

‘Dat managers meewerken op de vloer is hier heel normaal’

‘Als student had ik al een sterke voorkeur voor gestructureerd werken’, vertelt Richard Nijsten, test professional en Atlassian consultant bij Identify. ‘Geen wonder dat ik in de IT-wereld ben beland. Bij Identify komt deze voorkeur mij heel goed van pas.’

Voortdurend verbeteren

Richard helpt klanten van Identify met het testen van software en applicaties. Ook werkt hij aan testautomatisering en adviseert hij bedrijven over hoe zij hun interne processen kunnen verbeteren met behulp van bijvoorbeeld Atlassian-producten. ‘Waar ik energie uit haal is het continu optimaliseren van processen en testen. Gelukkig krijg ik bij de meeste opdrachtgevers genoeg vrijheid om dit te doen. Daarnaast vind ik het fijn dat je bij alle opdrachten tijd krijgt om op te starten. Dit zorgt ervoor dat je met een gerust gevoel aan de slag gaat. Ook leer je op deze manier de opdracht en de opdrachtgever goed kennen.’

Managers die meewerken

Met zijn achtergrond en expertise had Richard makkelijk bij een ander bedrijf aan de slag gekund. Toch koos hij voor Identify. ‘Ik merkte dat hier de lijntjes erg kort zijn. Geen ivoren torentjes, daar houd ik van. Iedereen werkt mee in het bedrijf en is op de vloer te vinden. Dat zorgt voor een prettige sfeer waarin je open en eerlijk tegen elkaar kunt zijn. Zoiets zie je niet overal. Ook als je een goed idee hebt, zijn je managers hier maar al te benieuwd naar. Daarom voel ik mij bij Identify altijd gezien en gehoord.’

Mijn kennis over testautomatisering wil ik verder uitbouwen. Zodra ik ambities kenbaar maak, denkt Identify direct met mij mee. Ze steunen mij waar mogelijk, en dat is niet alleen financieel.

Met beide benen in beide bedrijven

Als Identifier werk je vaak voor een langere periode bij de klant op locatie. De kans dat je jouw Identify-collega’s al snel uit het oog verliest lijkt dan ook groot. Richard: ‘Toch hebben we goed contact met elkaar, waar we ook werken. Regelmatig eten en drinken we samen wat op kantoor, terwijl collega’s presentaties geven over hun werk voor onze klanten. Daarnaast hebben we elk jaar een familiedag en een teamweekend. Tijdens zo’n weekend gaan we met alle collega´s op pad. Dan doen we aan teambuilding en bezoeken we interessante locaties zoals het racecircuit in het Belgische Spa. Zo blijven we nauw verbonden aan Identify én elkaar. Dat is fijn, want op deze manier weet je elkaar snel te vinden wanneer je iemands expertise goed kunt gebruiken voor je opdracht.’

Meedenken met medewerkers

Ook al werkt Richard ruim twee jaar bij Identify, hij ziet nog volop kansen om verder te groeien. ‘Testautomatisering vormt een steeds groter gedeelte van mijn werk als test professional. Mijn kennis over dit onderwerp wil ik dan ook verder uitbouwen. Zodra ik ambities kenbaar maak, denkt Identify direct met mij mee. Ze steunen mij waar mogelijk, en dat is niet alleen financieel. Zo kreeg ik onlangs de mogelijkheid om in de tijd van Identify een cursus van drie dagen te volgen. De reden? Omdat dit voor mijn agenda het fijnste zou werken. Die flexibele instelling van Identify vind ik altijd heel fijn. Hier ben ik dan ook voorlopig nog lang niet uitgeleerd.’